Onderhoud en Service

Onderhoud en Service

 
 

Naast de levering van hoogwaardig, exclusief en ergonomisch tandheelkundig instrumentariurm en medische disposables, kunt u bij Danse Dental Care ook terecht  voor :
  • onderwijs- en praktische ondersteuning bij o.a. studie-avonden, congressen, cursussen
  • individuele begeleiding bij aanschaf en testen instrumentarium
  • instrumenten slijpen
  • advies
 
  • onderhoud en service van o.a. uw instrumentarium, denkt u hierbij aan het

  • reinigen / roestvrij maken van uw instrumentarium. 
Kwaliteit, professionaliteit en veiligheid (hygiëne en infectiepreventie) zijn binnen de mondzorg zeer belangrijke items. Zij zijn voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg actuele controlepunten. Vervuild instrumentarium kan leiden tot het overbrengen van infecties op patiënten en personeel. Daarom bestaan er binnen de patiëntenzorg strikte normen, WIP-richtlijnen en wettelijke eisen voor bijvoorbeeld de instrumentenreiniging, waaraan ook uw praktijk onderhevig is.

Is uw rvs instrumentarium roestvrij? Laat ons dit verzorgen of informeer naar het doe het zelf pakket.

Vanwege de duurzaamheid en goede reinigbaarheid van het materiaal, wordt er binnen de mondzorg veelal gebruik gemaakt van rvs. Desondanks kan blootstelling aan vocht, vloeistoffen, bloed, secreties, desinfecteermiddelen en onzuivere bestanddelen in water leiden tot corrosie of roestvorming. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten als (zwarte) vlekken op of putjes in uw instrumentarium. Door een onjuist droogproces, door onzuivere bestanddelen in de sterilisator, door contact met andere metalen of contact met beschadigd of gecorrodeerd instrumentarium, kunnen er verschillende vormen van corrosie optreden. Hierbij kunt u denken aan contactcorrosie, wrijvingscorrosie, putcorrosie en vliegroest. Ook kan uw instrumentarium door het normale gebruik beschadigd raken waardoor roest meer kans krijgt. Dit is een vrijwel onontkoombaar proces in de dagelijkse praktijk.

Effecten van roest op uw instrumenten en praktijkhulpmiddelen.

Het helemaal voorkomen is bijna niet mogelijk. Belangrijk is dat op het moment dat er roest geconstateerd wordt dat dit direct wordt aangepakt. Dat voorkomt verdere aantasting en ‘besmetting’ van andere instrumenten.Behalve dat uw instrumentarium er door roest en corrosie minder mooi uit gaat zien, zal het eerder slijten en aan vervanging toe zijn. Daarnaast zorgt het voor aantasting van het metaaloppervlak waardoor bacteriën zich makkelijker kunnen hechten. Goed onderhoud van uw instrumentarium en overige hulpmiddelen, zorgt dus niet alleen voor een verlenging van de levensduur. Belangrijker nog, het helpt u bij het handhaven van hygiënische omstandigheden en goede reinigbaarheid van uw materialen in uw praktijkruimte.

Roest verwijderen van uw rvs instrumentarium.

Onze organische producten (NSF gecertificeerd) bieden u een pasklare oplossing voor de reiniging en onderhoud van uw instrumentarium.  Met het duo-pakket verwijdert u op eenvoudige en milde wijze aanslag en roest(vlekken) van uw instrumentarium. Vervolgens kunt u de losgekomen vuilresten verwijderen en wordt direct een beschermend oxidelaagje aangebracht op uw instrumenten zodat nieuwe corrosie minder kans krijgt. Dit middel is tevens geschikt voor dagelijks onderhoud.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Meer informatie over (of bestelling van) de organische RVS-reinigingsset kunt u middels het onderstaande formulier opvragen, of bel met ons.
Of wilt u dat wij u dit werk uit handen nemen? Dit doen we graag, evt. bij u in de praktijk en zorgen dat uw instrumentarium weer als (bijna) nieuw is.

  • Duo Set voor 1.verwijdering en 2.bescherming, bestaande uit 2x100ml  voor € 25,- excl.btw
  • Reiniging en behandeling op locatie is prijs in overleg
Informeer, écht geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden; via telefoon, e-mail, whatts-app of vul het contactformulier in.

Toepassing.

Onze producten worden al meerdere jaren binnen de mondzorg / tandheelkunde gebruikt voor reiniging en onderhoud van bijvoorbeeld rvs tangen, boren en ander instrumentarium. Uiteraard kunnen ook overige roestvrijstalen hulpmiddelen gereinigd en onderhouden worden met onze producten.
 


  • reparatie van uw instrumentarium, ieder merk welkom!

Uw tandheelkundig instrumentarium is kostbaar waar u vaak ook aan gehecht bent en het graag lang wilt behouden. Wanneer uw instrumentarium van goede kwaliteit is kan het ook slijtage en / of mankementen vertonen. Vaak loont het de moeite dit te laten repareren, zowel qua prijs als duurzaamheid. Wij kunnen dit voor u beoordelen en professioneel uitvoeren, informeer, écht geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden; via telefoon, e-mail, whatts-app of vul het contactformulier in.


 

DOWNLOAD NU ONZE APP EN DDC IS ALTIJD BIJ JE!

Google Playstore

Wij gebruiken cookies om anoniem de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid

SLUITEN