logo dansedentalcare

Nitril handschoenen

Danse Dental Care staat inmiddels geruime tijd landelijk bekend om haar gunstig geprijsde medische nitril handschoenen, welke uiteraard aan alle hoge eisen en kwaliteiten voldoen.
Bij ons koopt u "dé tandartshandschoen" al voor € 36,50 per 1000 stuks (excl.btw en verzendkosten).
Ontvangt u liever eerst een gratis proefpakket met diverse nitrilhandschoenen ? Uiteraard is dat mogelijk; deze bestelling plaatst u, bij het betreffende artikel,  gratis in uw winkelwagen.

Maar óók voor dental towels, wattenrollen,  papieren handdoekjes Kimberley, papierrollen Tork, handdoekdispensers, mondmaskers, desinfectans en nog vele andere medische disposables en papierwaren.
 

Kleur
Sorteer op:
 
Nitril handschoenen blauw DDC Excellent Nitril Blue Fine (1500stks)
Nitril handschoenen blauw DDC Excellent Nitril Blue Fine (1500stks)
InStock
116.58
Nitril handschoenen blauw DDC Excellent Blue AZ (900stks)
Nitril handschoenen blauw DDC Excellent Blue AZ (900stks)
InStock
39.75
Nitril handschoenen roze DDC Excellent Nitril Roze (1000stks)
Nitril handschoenen roze DDC Excellent Nitril Roze (1000stks)
InStock
53.85
Nitril handschoenen DDC Excellent Nitril Purple (1000stks)
Nitril handschoenen DDC Excellent Nitril Purple (1000stks)
InStock
92.57
Nitril handschoenen  wit DDC Excellent Nitril White PF (1000stks)
Nitril handschoenen wit DDC Excellent Nitril White PF (1000stks)
InStock
44.17
Nitril handschoenen zwart DDC Excellent Nitril Black
Nitril handschoenen zwart DDC Excellent Nitril Black
InStock
62.01
Nitril handschoenen oranje DDC Excellent Ignite  Orange (500stks)
Nitril handschoenen oranje DDC Excellent Ignite Orange (500stks)
InStock
69.08
 

LATEXALLERGIE ?  WAT IS NITRIL WAT IS LATEX ? WAAROM NITRIL HANDSCHOEN ?

Allergie 
Lichtere  handschoenen of handschoenen met grote hoeveelheden vulstoffen bevatten vaak extra chemicaliën als goedkope opvullende grondstof. Veel gebruikte chemicaliën zijn thiuramen, carbamaten en mercapto benzothiazoles. Bij elk type materiaal kunnen vulstoffen voorkomen. Als de standaard chemicaliën gebruikt in het productieproces vervangen worden door alternatieve chemicaliën, bevat de handschoen dus nog steeds chemicaliën. De extra toegevoegde chemicaliën verhogen het risico op contactallergie type IV: droge huid, jeuk, rode plekken, blaasjes en dergelijke rond het gebied van gebruik. 

Vergelijk bij latex handschoenen ook het eiwit- en allergeengehalte (de aangehouden norm is < 50µg/gram) en de aanwezigheid van poeder in verschillende handschoenen (een handschoen met minder dan 2 mg poeder per handschoen wordt gekwalificeerd als een poedervrije handschoen). Poedervrije handschoenen met een lage hoeveelheid allergenen zijn beter dan gepoederde handschoenen. Gebruikers met een bestaande latex allergie type I kunnen beter geen latex handschoenen dragen. 

Wat is Nitril?

Nitril handschoenen zijn gemaakt van 100% Nitril, een synthetische polymeer, dat na vulkanisatie dezelfde eigenschappen vertoont als rubber. De nitril onderzoekshandschoenen zijn zacht, soepel en zeer elastisch en daardoor bijzonder resistent tegen scheuren. De handschoenen vormen zich snel 

naar de hand en oefenen weinig druk uit, wat leidt tot minder vermoeidheid in de handen. Tevens hebben de handschoenen getextureerde vingertoppen, wat zorgt voor een betere grip.

Nitril handschoenen bevatten geen natuurlijk rubberlatex. De kans allergische reactie op latexproteïnen is hierdoor uitgesloten. Daarnaast zijn de handschoenen poedervrij en bevatten de handschoenen geen toevoegingen als was, siliconen of weekmakers.
 

 

Wat is latex?

Latex wordt gewonnen in de natuur door rubber van een rubberboom af te tappen. Het is een vloeibaar natuurproduct. Het uiteindelijke industriële product is in feite nog steeds een vloeibare stof. 

Latex is een suspensie van polymeerdeeltjes in een vloeistof. De polymeerdeeltjes zelf zijn van rubber en liggen ingebed in water en eiwitten. Ook in de polymeerdeeltjes zijn eiwitten ingesloten. Het soort 

eiwit en de hoeveelheid eiwit kunnen per winningsgebied verschillen. In het verdere productieproces kan de hoeveelheid eiwitten worden verminderd. Om specifieke materiaaleigenschappen zoals sterkte 

en elasticiteit te verbeteren wordt latex bewerkt met chemische stoffen. Deze stoffen zijn ook in het latere product terug te vinden. Het zijn de natuurlijke eiwitten en de chemische stoffen die in de werksituatie allergieën kunnen veroorzaken.

 

© 2017Danse Dental Care | alle rechten voorbehouden


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid

SLUITEN